top of page

S novým rokem 2019 přicházejí nové inspirace.

Na sklonku roku 2018 jsem se vydala do hor. Mimo své každodenní prostředí starosti

i radosti. Konkrétně jsem ztávila pět nocí v penzionu UTATY, https://www.utaty.cz/

který se nachází v městě Bayerisch Eisenstein.

Tato část bavorského státu je opravdu nejblíže Česku. Rozumněj, Bayerisch Eisenstein je název pro české pohraniční město Železná ruda.

V letošním roce oslavíme 30. výročí pádu tzv. železné opony. A právě Bavorsko je v mých očích stále tak trochu napřed v západním způsobu myšlení i fungování. Stačí se projet vlakem z české Železné rudy do té bavorské a rozdíl bude všem patrný.

V penzionu UTATY, který vedou čeští manželé a jejich potomsi, se 30. letý náskok Němců před Čechy náhle vyrovnává. Nejen, že jsou zde k dostání veganské speciality, dále je možné si zde nakoupit směsi koření s veganskými recepty. Celkově je prostor velmi příjemný. Restaurace penzionu působí harmonicky. Vaří se zde s láskou a vědomě. Pokrmy chutnají lahodně. https://www.utaty.cz/l/utaty-sesta-chut/


Proto všem lidem přeji ať naleznou svou šestou chuť při vaření a nenáslilně začnou posouvot své stravovací návyky směrem na západ. K veganství každý znás dojde jiným způsobem. Postupně a nenásilně můžeme své stereotypy změnit všichni. Myslím, že jedna z cest k sobě, k lidem, k lásce, soucitu a jedné vyspělé lidské společnosti vede právě zkrze veganské stravování.



36 views0 comments
bottom of page